Manel Esteller | Doctor

Manel Esteller és Doctor en medicina i un dels investigadors biomèdics més importants del món.

Es va graduar en Medicina amb honors per la Universitat de Barcelona el 1992, on va obtenir també el seu Doctorat especialitzat en Genètica Molecular del Carcinoma de l’Endometri, el 1996.

Va ser investigador convidat a l’Escola de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de St. Andrews, (Escòcia, Regne Unit), on va centrar la seva investigació en l’estudi de la genètica molecular del càncer de mama hereditari. Del 1997 al 2001, Esteller va ser Becari Postdoctoral i Investigador Associat en l’Escola de Medicina de la Universitat Johns Hopkins (Baltimore, EEUU) on va estudiar la metilació de l’ADN i la seva relació amb el càncer en humans.

Els seus resultats han estat decisius per a establir que la hipermetilació dels gens supressors de tumors és un segell característic dels tumors humans. Des d’octubre del 2008, el Dr. Esteller és el Director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge a Barcelona i Cap del Grup d’Epigenètica del Càncer. Ha estat nomenat com a Director de l'Institut d'Investigació Josep Carreras (IJC), i també exerceix els càrrecs de Catedràtic de Genètica a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i d'Investigador a l’ICREA.

És autor de més de 510 manuscrits originals acreditats en l’àmbit de les ciències biomèdiques i ha estat guardonat en nombroses ocasions per la seva excel·lent labor en el camp de la investigació a nivell nacional i internacional.

Catalunya, cuida’t i cuida-la

“Cuidar la cultura d’un poble, per mi, és cuidar les seves arrels, fer-les créixer.”
“Tenim la sort de viure en un indret privilegiat, cuidar l’entorn, és cuidar-nos a nosaltres mateixos.”
“La terra és un préstec momentani i hem de tenir una responsabilitat profunda de saber que la tenim prestada”

Passejar, respirar, gaudir i compartir aquest paisatge únic que és Catalunya, és també una forma de cuidar-nos. Tot forma part d’una gran ànima, el paisatge, la cultura, l’arquitectura, la música…Ho hem de conservar viu.
Catalunya, cuida’t! #Cuida-la

Descobreix altres experiències a Catalunya