mariadelmarbonet

Maria del Mar Bonet | Cantautora

http://mariadelmarbonet.com

Maria del Mar Bonet és una de les veus femenines més internacionals del panorama català.

Va néixer a Palma de Mallorca, però el 1966 es va traslladar a Barcelona per combinar els estudis de ceràmica amb la música. Allà, va convertir-se en integrant dels Setze Jutges, formant part del moviment de la Nova Cançó i enregistrant els seus primers discos.

A partir de l’any 1970 va començar a actuar a moltes ciutats del continent europeu i del nord d’Àfrica, Estats Units, Cuba, Amèrica del Sud, Japó..., així com a diversos festivals a Atenes, Istanbul i Edimburg on se la va reconèixer com una de les millors veus d’Europa.

La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida personal i artística, considerant-la la seva font d’inspiració. A partir d’aquí, Maria del Mar crea les seves pròpies cançons, barrejant les arrels populars dels diferents pobles de la ribera mediterrània, el nord d’Àfrica, Itàlia, Grècia, Turquia…on hi canta habitualment durant els gairebé cinquanta anys de la seva excel·lent trajectòria artística.

La seva discografia, així com el seu gust per la bellesa i la poesia és impecable. I, compta amb el privilegi que només tenen alguns de saltar de dècada en dècada sabent-se igual d’estimada i respectada.