Catalunya, cuida’t i cuida-la

per René Barbier, Maria del Mar Bonet, Manel Esteller

#Cuida-la

“Cuidar la cultura d’un poble, per mi, és cuidar les seves arrels, fer-les créixer.”
“Tenim la sort de viure en un indret privilegiat, cuidar l’entorn, és cuidar-nos a nosaltres mateixos.”
“La terra és un préstec momentani i hem de tenir una responsabilitat profunda de saber que la tenim prestada”


Passejar, respirar, gaudir i compartir aquest paisatge únic que és Catalunya, és també una forma de cuidar-nos. Tot forma part d’una gran ànima, el paisatge, la cultura, l’arquitectura, la música…Ho hem de conservar viu.
Catalunya, cuida’t! #Cuida-la

manelesteller

Manel Esteller | Doctor

Manel Esteller és Doctor en medicina i un dels investigadors biomèdics més importants del món.

Es va graduar en Medicina amb honors per la Universitat de Barcelona el 1992, on va obtenir també el seu Doctorat especialitzat en Genètica Molecular del Carcinoma de l’Endometri, el 1996.

Va ser investigador convidat a l’Escola de Ciències Biològiques i Mèdiques de la Universitat de St. Andrews, (Escòcia, Regne Unit), on va centrar la seva investigació en l’estudi de la genètica molecular del càncer de mama hereditari. Del 1997 al 2001, Esteller va ser Becari Postdoctoral i Investigador Associat en l’Escola de Medicina de la Universitat Johns Hopkins (Baltimore, EEUU) on va estudiar la metilació de l’ADN i la seva relació amb el càncer en humans.

Els seus resultats han estat decisius per a establir que la hipermetilació dels gens supressors de tumors és un segell característic dels tumors humans. Des d’octubre del 2008, el Dr. Esteller és el Director del Programa d’Epigenètica i Biologia del Càncer de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge a Barcelona i Cap del Grup d’Epigenètica del Càncer. Ha estat nomenat com a Director de l'Institut d'Investigació Josep Carreras (IJC), i també exerceix els càrrecs de Catedràtic de Genètica a la facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i d'Investigador a l’ICREA.

És autor de més de 510 manuscrits originals acreditats en l’àmbit de les ciències biomèdiques i ha estat guardonat en nombroses ocasions per la seva excel·lent labor en el camp de la investigació a nivell nacional i internacional.

manelesteller

Maria del Mar Bonet | Cantautora

http://mariadelmarbonet.com

Maria del Mar Bonet és una de les veus femenines més internacionals del panorama català.

Va néixer a Palma de Mallorca, però el 1966 es va traslladar a Barcelona per combinar els estudis de ceràmica amb la música. Allà, va convertir-se en integrant dels Setze Jutges, formant part del moviment de la Nova Cançó i enregistrant els seus primers discos.

A partir de l’any 1970 va començar a actuar a moltes ciutats del continent europeu i del nord d’Àfrica, Estats Units, Cuba, Amèrica del Sud, Japó..., així com a diversos festivals a Atenes, Istanbul i Edimburg on se la va reconèixer com una de les millors veus d’Europa.

La Mediterrània ha estat sempre el punt de referència de la seva vida personal i artística, considerant-la la seva font d’inspiració. A partir d’aquí, Maria del Mar crea les seves pròpies cançons, barrejant les arrels populars dels diferents pobles de la ribera mediterrània, el nord d’Àfrica, Itàlia, Grècia, Turquia…on hi canta habitualment durant els gairebé cinquanta anys de la seva excel·lent trajectòria artística.

La seva discografia, així com el seu gust per la bellesa i la poesia és impecable. I, compta amb el privilegi que només tenen alguns de saltar de dècada en dècada sabent-se igual d’estimada i respectada.

manelesteller

René Barbier | Enòleg i viticultor

http://closmogador.com/

René Barbier és un enòleg i viticultor català d’origen francès.

Descendent d'una família de viticultors francesos des de l’any 1200, igual que els seus avantpassats, ha dedicat tota la seva vida al món del vi.

Es va formar a les més prestigioses escoles enològiques de Bordeaux, Borgonya i Limoux i la seva experiència en el món del vi s’estén des de la part de la viticultura fins a la comercial, passant per l’elaboració dels seus propis vins.

Està considerat tot un visionari que va revolucionar els vins del Priorat als anys 70. René és el creador de Clos Mogador, Manyetes, el vi blanc Nelin i Espectacle del Montsant. Amb aquest darrer vi, va aconseguir arribar a un punt crític de la seva carrera professional, tot recollint diversos premis i convertint-se en una autèntica referència dels amants del vi.

Des del punt de vista de René, la identitat d’un vi és el reflexe del seu entorn natural i humà d’origen. En aquest sentit, el Priorat és l’escenari perfecte degut a les característiques de la seva terra, tradició, clima i biodiversitat que aporten als vins catalans un patrimoni únic.

Coneix el Priorat de la mà de René Barbier!

Catalunya, no te la perdis!

Catalunya és una terra rica en paisatges i patrimoni, una font d’inspiració que et sorprèn de nord a sud. Estem desitjant que la coneguis, a què esperes?

Descobreix Catalunya! Gaudeix Catalunya!

Altres articles sobre Catalunya genèrica