Yann Arthus-Bertrand | Fotògraf

Fotògraf, ecologista i ambaixador del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient.

Yann Arthus-Bertrand (París, 1946) és un fotògraf apassionat dels animals i els espais naturals. La seva vocació és plasmar amb imatges la bellesa de la Terra per fer entendre la importància de la seva conservació.

Gràcies a aquest compromís, el 2009 va ser nomenat Ambaixador de Bona Voluntat del Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA).

“La Terra vista des del cel”, “365 dies per reflexionar sobre la nostra Terra”, “Cavalls”... són exemples de llibres i exposicions que reflecteixen les seves inquietuds. També és autor de la sèrie documental “Vist des del Cel” retransmesa a 40 països o la pel·lícula “Home”, vista per uns 450 milions de persones de més de 100 països.

A Yann Arthus-Bertrand li passa amb les seves fotos com a un pare amb els seus fills: li costa destacar-ne una pel damunt de les altres. La seva actitud de voler-ho abastar tot amb una mirada, necessàriament calidoscòpica, encara fa més difícil que es quedi amb un sol instant dels que ha atrapat a Catalunya amb la càmera. Per això a la fi sembla que es decanta per una anècdota, per un sentiment especial i íntim viscut just quan volava per sobre d’un lloc tan poc particular d’entrada com un peatge. Però, a la fi, es decideix per la Sagrada Família de Barcelona. En paraules seves: “Òbviament és una icona molt explotada, però per a mi aquest edifici és un monument únic”.

Descobreix altres experiències a Catalunya

Un joc de llum i ombres

Un joc de llum i ombres per Thomas Kakareko

Veure més
La bellesa està en els ulls de qui la mira

La bellesa està en els ulls de qui la mira per Carol Peña

Veure més
Barcelona entre bambalines

Barcelona entre bambalines per Hanni Gharib

Veure més