Benedetta Tagliabue | Arquitecta

Benedetta Tagliabue és una reconeguda arquitecta italiana establerta a Catalunya.

Milanesa d’origen, va viure i va estudiar a Venècia i Nova York. El 1989 es va llicenciar al Istituto Universitario di Architettura di Venezia, i el 1991 va començar a treballar amb l'arquitecte català Enric Miralles. Junts van crear poc després l'Estudi Miralles Tagliabue EMBT, un prestigiós taller arquitectònic de projecció internacional, del qual Benedetta n’és l’actual responsable.

L'estudi ha treballat en nombrosos projectes com ara el Parc de Diagonal Mar (1997-2002), la rehabilitació del mercat de Santa Caterina de Barcelona (1996-2005) i la nova torre d'oficines per a Gas Natural (1999-2006). També ha assumit projectes a altres països d'Europa com el nou Parlament d'Escòcia (1998-2004), l'Escola de Música d'Hamburg (1997-2000) i l'ampliació i restauració de l'Ajuntament d'Utrecht.

L’Estudi Miralles Tagliabue EMBT es caracteritza per l'equilibri entre una estètica fragmentada i convulsa, i el respecte per la tradició del lloc. Una idea que Miralles va saber transmetre a la Benedetta i que aquesta mai deixarà de plasmar.

Benedetta ha estat guardonada amb nombrosos premis, com ara el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de projecció Internacional pel Pavelló d'Espanya de l'Exposició Universal Shanghai 2010.

Descobreix altres experiències a Catalunya

Un joc de llum i ombres

Un joc de llum i ombres per Thomas Kakareko

Veure més
La bellesa està en els ulls de qui la mira

La bellesa està en els ulls de qui la mira per Carol Peña

Veure més
Barcelona entre bambalines

Barcelona entre bambalines per Hanni Gharib

Veure més