Catalunya, vine i INSPIRA’T

per Benedetta Tagliabue

#INSPIRA’T

El paisatge, la llum i les formes de la natura ens inspiren i ens fan sommiar. “Inspira’t” és un viatge per Catalunya de la mà de Benedetta Tagliabue, un recorregut pels racons que la inspiren tant a nivell artístic com emocional. Una connexió entre la bellesa del que ens envolta i la nostra ment. Tal com afirma Benedetta, “Potser tots estem buscant la inspiració. Tots som artistes de la nostra vida. I aquest és l’art suprem”

benedettatagliabue

Benedetta Tagliabue | Arquitecta

http://www.mirallestagliabue.com

Benedetta Tagliabue és una reconeguda arquitecta italiana establerta a Catalunya.

Milanesa d’origen, va viure i va estudiar a Venècia i Nova York. El 1989 es va llicenciar al Istituto Universitario di Architettura di Venezia, i el 1991 va començar a treballar amb l'arquitecte català Enric Miralles. Junts van crear poc després l'Estudi Miralles Tagliabue EMBT, un prestigiós taller arquitectònic de projecció internacional, del qual Benedetta n’és l’actual responsable.

L'estudi ha treballat en nombrosos projectes com ara el Parc de Diagonal Mar (1997-2002), la rehabilitació del mercat de Santa Caterina de Barcelona (1996-2005) i la nova torre d'oficines per a Gas Natural (1999-2006). També ha assumit projectes a altres països d'Europa com el nou Parlament d'Escòcia (1998-2004), l'Escola de Música d'Hamburg (1997-2000) i l'ampliació i restauració de l'Ajuntament d'Utrecht.

L’Estudi Miralles Tagliabue EMBT es caracteritza per l'equilibri entre una estètica fragmentada i convulsa, i el respecte per la tradició del lloc. Una idea que Miralles va saber transmetre a la Benedetta i que aquesta mai deixarà de plasmar.

Benedetta ha estat guardonada amb nombrosos premis, com ara el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de projecció Internacional pel Pavelló d'Espanya de l'Exposició Universal Shanghai 2010.

A Catalunya et queda molt per descobrir

Genis universals s'han inspirat en la nostra terra, plena de racons especials per visitar, descobrir i gaudir. Descobreix tot el que t'ofereix Catalunya i inspira't amb la seva història, la seva arquitectura i els seus paratges naturals.

Descobreix Catalunya

Altres articles sobre Catalunya genèrica