Carla Simón | Directora de cine

La Carla va néixer al 1986 a Badalona i als sis anys va anar a viure amb els seus oncles i amb una cosina a la Garrotxa. L'experiència viscuda va ser la base del seu primer llargmetratge, rodat íntegrament en català, Estiu 1993. El seu debut cinematogràfic es va estrenar a la Berlinale 2017, on va guanyar el premi a millor òpera prima i el premi del Jurat de la Generation Kplus. Nominada als EFA, va guanyar 3 Premis Goya, entre ells, a la Millor Direcció Novella i va ser triada per l'Acadèmia per a representar a Espanya en els Óscar.

Amb la seva segona pel·lícula, Alcarràs, ha tornat a inspirar-se en les seves pròpies experiències, perquè el protagonisme recau en una família d'agricultors de préssecs del poble de Lleida. Una pel·lícula amb la qual va rebre l'Ós d'Or.
La gran peculiaritat i diferència de les seves pel·lícules són les persones, que es converteixen en personatges condicionats pels paisatges i l’entorn on viuen. Com a aquests personatges, la Carla s’ha sentit sempre influenciada pels paisatges de Catalunya. L’han ajudat a construir les seves històries, plenes d’emoció, sensibilitat i detalls únics.

Descobreix altres experiències a Catalunya

Un joc de llum i ombres

Un joc de llum i ombres per Thomas Kakareko

Veure més
La bellesa està en els ulls de qui la mira

La bellesa està en els ulls de qui la mira per Carol Peña

Veure més
Barcelona entre bambalines

Barcelona entre bambalines per Hanni Gharib

Veure més