Edurne Pasaban |

Alpinista i primera dona a ascendir als catorze ‘vuitmils’, els cims més alts del planeta.

Per a Edurne Pasaban no existeixen els reptes impossibles. Des de ben jove es va iniciar al món de l'alpinisme, una disciplina a la qual acabaria dedicant la seva vida i per què passaria a la història. Coronar els catorze ‘vuitmils’ li va costar nou anys. Nou anys de victòries, derrotes, esforç i continu desafiament a la naturalesa.

En l'actualitat, Edurne resideix a la Vall d’Arán, al cor del Pirineus. I és que quan has vist el món des dels cims més alts, és inevitable desitjar un lloc especial per viure-hi. Vols conèixer-ho?

Descobreix la Vall d’Aran de la mà d'una amant de la muntanya!

El cor del Pirineu català

Que una experta en muntanya triï la Vall d’Aran com a lloc residència, ens diu molt de la comarca lleidatana. La Vall d’Aran, situada al centre del Pirineu català, acull un valuós llegat arquitectònic i paisatgístic que va captivar per complet a Edurne Pasaban.

L’alpinista basca, establerta a Vielha, ens ensenya els seus paratges favorits de la zona des dels indrets amb millors vistes. I és que escalar als punts més alts, té els seus avantatges.

El naixement dels rius Garona i Noguera Pallaresa, l’estació de Vaquèira Beret o el Parc Nacional d’Aigüestortes són alguns dels espectaculars llocs que ens ensenya Edurne, tot recordant-nos la vital importància de tenir una relació responsable amb la naturalesa i medi ambient.

Preparat per ascendir? No et perdis la Vall d’Aran de la mà d’Edurne Pasaban.

 

Descobreix altres experiències a Catalunya