De què té gust Catalunya?

per Celler de Can Roca

 #Tasta'ns

Catalunya té gust del seu paisatge; de l'Ebre, de l'Empordà, dels Pirineus,...que dóna tant de si, i que és tan inspirador. Però també té gust de sofregit, de picades, de mar i muntanyes, salats i dolços. Com deia Pla: "La cuina és el paisatge portat a la cassola"

germansroca

Celler de Can Roca | Cuiners

http://cellercanroca.com/index.htm

La passió per la cuina que tenen els germans Roca es va començar a forjar a Can Roca, l’establiment dels pares a Taialà Girona. Allà hi van créixer, enmig de l’enrenou de plats, olles i clients. La mare és la peça clau que hi ha darrere la vocació dels tres germans; cuinar amb respecte, amb afecte i amb generositat és la principal ensenyança que ella els ha transmès a tots tres. El compromís dels germans Roca amb la cuina i amb l’avantguarda, i la seva vinculació amb l’academicisme, els ha portat a defensar el diàleg de pagesia i ciència, el diàleg total.

Joan Roca, cuiner, va néixer l’11 de febrer del 1964.
Josep Roca, sommelier, maître i cap de sala, va arribar el 19 de març del 1966.
Jordi Roca, pastisser, va venir al món el 2 de maig del 1978.

Tots tres són Premi Nacional de Gastronomia i comparteixen el doctor Honoris Causa per la Universitat de Girona. Les principals guies de restaurants i els crítics de gastronomia han reconegut la feina feta durant el primer quart de segle del Celler. El 1995 va arribar la primera estrella Michelin; el 2002 la segona. I el 25 de novembre del 2009, la tercera. El 2013 la revista anglesa Restaurant Magazine va situar El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món i el 2015 la mateixa revista els revalida la posició. El 2016 els germans Roca són anomenats ambaixadors de la ONU, un nomenament històric que els porta a ser representants de la bona voluntat per l’avanç del desenvolupament sostenible.

Tasta la Catalunya dels “foodies”

La cultura i les arrels de Catalunya viuen en la nostra cuina. Una cuina que combinant l’essència tradicional mediterrània amb l’avantguarda gastronòmica de les noves propostes culinàries, s’ha convertit en tot un referent a nivell mundial. Et ve de gust fer un tast de la gastronomia catalana?

Tasta Catalunya

Altres articles sobre Catalunya genèrica